חדשות

ניתוח נדיר ב"איכילוב": הסרת גידול מעצב באגן הקטן

שיתוף פעולה של מומחי המרכז הרפואי בתל אביב אפשר להסיר את הגידול בניתוח רובוטי, להימנע מלפרוטומיה ולשמר את העצב הקריטי לתפקודו של המטופל

"ניתוח רובוטי מסוג זה נעשה פעמים ספורות בעולם". צילום: ליאור צור/ דוברות איכילוב

ניתוח רובוטי בסיוע רובוט דה וינצ'י להסרת גידול שפיר מעצב באגן הקטן, סמוך לכלי דם מרכזיים ולמעי הגס, בוצע לאחרונה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב. הניתוח בוצע תוך שימור העצב בשלמותו, ולדברי המנתחים, "ניתוח רובוטי מסוג זה נעשה פעמים ספורות בעולם".

המטופל, גבר בשנות ה-40 לחייו, סובל מתסמונת נדירה הגורמת להתפתחות גידולים בעצבים. הניתוח בוצע בשיתוף פעולה בין המחלקה הנוירוכירורגית למחלקה הכירורגית, באופן שאפשר את מזעור הפגיעה בעצב ושמירה על יכולת המטופל לתפקד לאחריו.

ד"ר בועז שגיא, רופא בכיר בחטיבה הכירורגית, סיפר כי המטופל סבל מגידול בגודל של 3-4 ס"מ באגן הקטן, באזור שקשה מאוד להגיע אליו בניתוח פתוח ושדורש חתך גדול - לפרוטומיה. "אולם, בעזרת הגישה הרובוטית הצלחנו להימנע מהחיתוך הגדול ולשמר את העצב הקריטי. נעזרנו בניטור חשמלי מתקדם כדי לוודא שהעצב נשמר, כיוון שכל פגיעה בו היתה עלולה להוביל לשיתוק ברגל".

המטופל שוחרר יום למחרת עם מספר פלסטרים קטנים - הישג יוצא דופן בניתוח מורכב מסוג זה.

ד"ר יובל שפירא, מנהל המחלקה הנוירוכירורגית, הוסיף: "במקרים דומים בעבר נהוג לבצע כריתה של הגידול יחד עם העצב, מה שהיה גורם לשיתוק ולפגיעה משמעותית בתפקוד. בעזרת רובוט דה-וינצ'י הצלחנו להפריד את הגידול מהעצב ולשמור עליו בשלמותו".

ד"ר שפירא הוסיף: "זה משהו מיוחד שנעשה פה. עצם שיתוף הפעולה בינינו ובין הכירורגים ויחד עם הרובוט אפשר לעשות את הדבר המיוחד הזה. בניתוח פתוח היו מקריבים כלי דם בשביל להגיע לשם ובוודאי מקריבים את העצב עצמו, שמפעיל את השרירים המניעים את כף הרגל".

נושאים קשורים:  רובוט דה וינצ'י,  ניתוח נדיר,  איכילוב,  הסרת גידול,  חדשות,  ד"ר בועז שגיא,  ד"ר יובל שפירא
תגובות
אנונימי/ת
31.01.2025, 16:02

מהי התסמונת הנדירה ממנה סבל החולה?

01.02.2025, 15:34

ראוי היה לפרט בכתבה באתר מקצועי לרופאים - באיזה עצב מדובר, מה היו תלונות ותסמיני המטופל וכיצד בוצעה האבחנה.